icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
sdg action days header

Doe mee met de SDG Action Week 2023!

15 augustus 2023

Tijdens de Action Days kun je op 23, 25 en 27 september in de Centrale Bibliotheek (Spui 68) meer informatie vinden over de Sustainable Development Goals (SDG's). Zo zijn er spellen, puzzels, stripverhalen en kleurplaten over de SDG's. De spellen zijn voor jong en oud. Het programma is doorlopend tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Daarnaast zal er ook een tentoonstelling zijn van kunstwerkjes over de SDG's gemaakt door basisschoolleerlingen. Je bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen!

Van 21 september tot 27 september 2023 vindt de SDG Action Week plaats, waarin door het hele land extra aandacht is voor de Sustainable Development Goals (SDG's). De SDG's zijn een gedeelde agenda voor een betere en vreedzame wereld, die gedeeld wordt door alle landen. Dit jaar is het thema "Act Together Now", een oproep om samen in actie te komen voor een betere wereld. Met nog zeven jaar te gaan tot 2030 is het een belangrijke boodschap.   

Op maandag 25 september is het ook de Internationale SDG Vlaggendag. Dan is het precies acht jaar geleden dat de Verenigde Naties de SDG's hebben aangenomen. Om het bewustzijn te vergoten wordt op deze dag over de hele wereld wordt de SDG vlag gehesen. Ook in Den Haag hijsen we de SDG vlag. Wethouder Mariëlle Vavier zal om kwart voor 9 uur 's ochtends ceremonieel de SDG vlag hijsen op het Stadhuis. Kom je ook? 

Deel je SDG actie

Heb jij een bedrijf, ben je actief bij een vereniging of heb je gewoon een goed idee over hoe je  positieve impact kunt maken? Deel jouw actie via www.sdgactionday.nl/deel-je-actie/ en wie weet maak jij kans op de SDG Award!  

Mocht je na je bezoek aan de bibliotheek nog meer willen weten over de SDG's, dan kun je de Verneigde Naties zaal in het Museon-Omniversum bezoeken. In deze tentoonstelling staan grote thema’s waaraan VN-landen samenwerken centraal. 

Tot ziens tijdens de Action Week! 

sdg vlag