icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Eco Expeditie door de Haagse stadsnatuur

Eco expeditie

8 juli 2022

Kom meer te weten over de Haagse stadsnatuur en ga mee op Eco Expeditie!

De Eco Expeditie door de Haagse stadsnatuur is een wandeling van 5 kilometer waarbij je van ontdekking naar ontdekking wandelt. Hierbij kom je meer te weten over de verrassende natuur van Den Haag. 

De Eco Expeditie is het winnende idee van de challenge ‘Mens en natuur in de stad’ georganiseerd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Tijdens de challenge werden startups uitgedaagd om bewoners weer in direct contact te brengen met de natuur. Jessica Wijsenbeek en Loes Potgieter hebben deze challenge gewonnen. Ze hebben de expeditie opgezet vanuit de motivatie om meer bewustzijn te creëren voor de biodiversiteit in de stad. Samen met Martin van den Hoorn (stadsecoloog bij Stadsbeheer gemeente Den Haag) hebben zij een veelzijdige en interactieve route vormgegeven. 

Wat houdt deze wandeling dan precies in?
Op 10 punten in de stad liggen kleurrijke stoeptegels met een QR-code. Als je de QR-code scant, lees je interessante achtergrondinformatie over de plek waar je dan staat. Dat kunnen onder andere foto’s, video’s of audioberichten zijn. Daarna wordt je verder geleid naar de volgende ontdekking. 
Het ontdekken van de natuur gebeurt in drie stappen: 1) goed om je heen kijken, 2) het ontvangen van informatie en 3) zelf impact creëren! Je hoeft het rondje natuurlijk niet in één keer te lopen. En er is niet per se één startpunt; je kunt de wandeling overal beginnen. Leuk om (een deel van) de route eens te lopen tijdens de lunch. Of op een zondagmiddag met familie, kinderen of vrienden.

Sinds 1 mei is ook de tweede Eco Expeditie gestart. Deze is in Den Haag Mariahoeve. Tijdens deze wandeling kom je alles te weten over klepperende ooievaars, zoogdiertjes en orchideeën.

“Het is een mooie en laagdrempelige manier om bewoners, bezoekers, collega’s en andere mensen die werken in het centrum eens kennis te laten maken met stadsnatuur”.
“De stad heeft een enorme rijkdom aan natuur, je moet het alleen wel weten én zien.”


Voor de complete beleving kan de app Spacetime Layers gebruikt worden. 

Neem vooral een kijkje op de website en ontdek meer informatie!

Eco Expeditie door de Haagse stadsnatuur
Eco Expeditie door de Haagse stadsnatuur