icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Transgender vlag

Den Haag koploper met de transgender vlag

31 mei 2021

Op 31 maart 2021 is Den Haag de eerste gemeente waar de transgender vlag werd gehesen.

In 2009 is Internationale Dag van Transgendervisibiliteit in het leven geroepen. Dit is een dag om mensen bewuster te maken van discriminatie tegen transgenders over de hele wereld. Tijdens de Internationale Transgender Gedenkdag gaat het om de slachtoffers van haatcriminaliteit, terwijl het tijdens de Dag van Transgendervisibiliteit gaat om op een positieve manier zichtbaarheid te geven aan transgenders.  
 
Op 31 maart 2021 is Den Haag de eerste gemeente waar de transgender vlag werd gehesen. Dertien vlaggen waren er te zien bij de Hofvijver, het stadhuis en het stadsdeelkantoor Escamp. Burgemeester Jan van Zanen benoemt dat transgenders dit verdienen en spreekt zijn hoop uit dat zij zich hiermee gesteund voelen. De transgender vlag is te herkennen aan de vijf horizontale banen; twee lichtblauw, twee lichtroze en een centrale witte baan.  
 
Wat deze dag extra bijzonder maakte is dat op deze dag het eerste transgender Kamerlid (Lisa van Ginneken) beëdigd werd.  

Bronnen:
- RTL nieuws
- NOS