icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Quan well-being

Quan well-being zet welzijn op de bestuurlijke agenda -SDG 3

21 mei 2022

In een wereld die te vaak het welzijn van mensen opoffert voor succes, wil Quan verandering brengen. Hun visie is om de door technologie-gedreven game-changer te zijn die bedrijven in staat stelt om het welzijn van werknemers te zien als een zakelijke KPI en aanjager van een duurzamere vorm van groei.

Het ontstaan van Quan

Mede-oprichters Arosha Brouwer en Lucy Howie ontmoetten elkaar voor het eerst in 2018 toen ze via een wederzijdse collega aan elkaar werden voorgesteld. De gecombineerde kracht van hun zeer verschillende professionele achtergronden (Arosha, voormalig managementconsultant en Lucy, voormalig technisch directeur) stelde hen in staat onmiddellijk oog in oog te staan met de groeiende behoefte in het bedrijfsleven om de benadering van de prestaties van werknemers te heroverwegen. Geïnspireerd door het onderzoek dat Arosha eerder heeft gedaan naar de manieren van werken in Silicon Valley, waar de combinatie van data en psychologie wordt gebruikt om werksystemen te verbeteren, kozen de twee ervoor om te onderzoeken hoe technologie een sleutelrol kan spelen bij het positief beïnvloeden van het welzijn van werknemers. als een manier om de prestaties op het werk meetbaar te verbeteren.

de impact van COVID-19

Met de opkomst van COVID-19 vervaagde de scheidslijn tussen werk en privé in een groot deel van de zakenwereld, wat het Quan-team een unieke kans bood. Het Quan-team was niet alleen in staat om de impact van de pandemie op de geestelijke gezondheid te analyseren dankzij de verhoogde aandacht die dit kreeg in het bedrijfsleven, de academische wereld en in de media. Het team zag ook meer bereidheid van de zakelijke klanten om technologie als een potentiële bron van ondersteuning te beschouwen.

Het team bouwde voort op hun bestaande onderzoek naar welzijn en concentreerde zich acht weken lang op het ontwikkelen van een werkende bèta van hun digitale oplossing. Deze oplossing meet holistisch over de volgende 5 dimensies: 

  • lichaam,
  • verstand,
  • betekenis,
  • sociale connectie,
  • en zelfontplooiing in zowel het individuele werk als het persoonlijke leven.

Hoe de app werkt

Gebruiksgemak was een belangrijk doel voor het team, dus zodra iemand de assessment van 5-7 minuten heeft voltooid, ontvangen ze onmiddellijk hun resultaten in de app. Dit is in de vorm van een persoonlijke welzijnsindex die hun bronnen van kracht en mogelijke pijnpunten op het werk en thuis toont. Als eerste test van zijn eigen wetenschappelijke kader, was Quan het eerste team dat de beoordeling deed en op basis van de resultaten concrete beslissingen nam over hun eigen werkwijze. Ze besloten bijvoorbeeld om het aantal en de standaardduur van teamvergaderingen te verminderen en meer te vertrouwen op alle samenwerkingsfuncties die in hun werkomgeving waren ingebouwd, zodat mensen hun focustijd effectiever konden instellen en niet werden afgeleid door te veel onderbrekingen van hun dagen.

Welzijn prioriteren

Arosha en Lucy  zijn het er over eens dat werken bij Quan, waar het hele team elke dag "welzijn ademt", een echte eye-opener is.

"We weten allemaal dat het leven van een startup een uniek soort drukte kent - fondsen werven, proberen die eerste klanten binnen te halen, elk aspect van uw bedrijf vanaf de grond opbouwen - het werk is meedogenloos en een van de grootste en meest lonende, professionele ervaringen van mijn leven”, merkt Arosha op.

"En ik sta elke dag versteld van de kleine manieren waarop ons team, onder zoveel druk de hele tijd, die ruimte houdt voor elkaars welzijn."

Het Quan-team is ervan overtuigd dat het niet alleen grote bedrijven zijn die welzijn in hun succesverhaal kunnen en moeten inbouwen - startups en scale-ups kunnen profiteren van een platform als dat van Quan omdat het de basis legt voor het bouwen van een bedrijfscultuur die hen klaarstoomt voor succes.

Vrouwelijke oprichters

Als vrouwelijke medeoprichters is een van de grootste uitdagingen die Arosha en Lucy uit de eerste hand hebben ervaren, de positie van vrouwelijke leiders in Nederland. In 2020 ging slechts ongeveer 1% van de financiering naar door vrouwen geleide startups, en hun eigen ervaring bevestigt het beeld dat het voor vrouwen extra moeilijk is om startkapitaal binnen te halen. Het vinden van de "juiste" investeerders in een overwegend mannelijke industrie was beslist een van de meest frustrerende onderdelen van hun reis.

"Je hoort van de ene dat je cijfers zijn niet ambitieus genoeg zijn, en van de andere dat je cijfers te onrealistisch zijn ... als we hadden geluisterd naar al het tegenstrijdige advies dat we het afgelopen jaar hebben gekregen, zouden we niets hebben bereikt."

Tegenpolen trekken zeker aan

Er zit misschien wel een kern van waarheid in het gezegde dat tegenpolen elkaar aantrekken - Arosha en Lucy zijn de eersten om toe te geven,

“zelfs bij Quan hebben we niet altijd ons eigen welzijn op orde, maar we staan nog maar aan het begin van ons succesverhaal en we zijn er 100% zeker van dat we het team achter ons hebben als we zeggen dat je welzijn centraal kunt stellen in succes.”

Wilt u meer weten over Quan?

Bezoek de website of neem contact op met Arosha!