icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Digitaal Veilig in de Wijk

Digitaal Veilig in de Wijk

8 juli 2022

Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: mensen die slachtoffer worden van digitale criminaliteit. Of het nu gaat over jongeren die te maken krijgen met cyberpesten, of (oudere) mensen die voor grote bedragen online worden opgelicht: veel mensen worden slachtoffer van deze groeiende vorm van criminaliteit. Naarmate de criminaliteit groeit is het belangrijk dat inwoners van steden zich beter kunnen weren tegen deze vorm van criminaliteit. In het kader daarvan is het programma ‘Digitaal Veilig in de Wijk’ opgericht, dat wordt ondersteund door de gemeente Den Haag en Politie Eenheid Den Haag. 

Het programma Digitaal Veilig in de Wijk bestaat uit vrijwillige ambassadeurs die cybercriminaliteit onder de aandacht brengen van Haagse inwoners en hen informeert hoe zij zich weerbaarder kunnen opstellen tegen deze vorm van criminaliteit. Dit gebeurt onder meer door informatiebijeenkomsten op een centrale plek in de wijk te houden, het geven van presentaties en het uitdelen van flyers om de bewustwording van te vergroten. Het digitaal veilig in de wijk-project draagt daarmee actief bij aan SDG 11 door de stad veiliger én veerkrachtiger te maken. 

Neem voor meer informatie over dit project vooral een kijkje op de website.