icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Transgender / genderinclusief

Genderinclusieve toiletten in het stadhuis - Gemeente Den Haag

11 maart 2022

Het stadhuis is bij uitstek een plek waar alle medewerkers en bezoekers zich welkom en bovenal veilig moet voelen. Op 11 maart 2022 openden wethouders Arjen Kapteijns en Saskia Bruines daarom het eerste genderinclusieve toilet in het stadhuis.

Met Werken en Ontmoeten beweegt de gemeente stap voor stap richting de toekomst. Er wordt ingezet op het vormgeven van ‘anders werken’, faciliteren van hybride werken en slim om gaan met de kantooromgeving. Daarnaast vindt de gemeente het belangrijk om een aantrekkelijke werkgever te zijn. Hieraan wordt bijgedragen door een inclusieve en diverse werkomgeving te stimuleren en realiseren. Het openen van de eerste 11 genderneutrale toiletten bij de gemeente Den Haag is daarom een moment om te vieren! 

Met de realisatie van deze genderinclusieve WC’s laat de gemeente zien een moderne, open, diverse en inclusieve organisatie te zijn, waar alle medewerkers en bezoekers zich prettig en veilig kunnen voelen. In totaal zijn er nu elf genderinclusieve toiletten in het stadhuis, 1 op elke verdieping. Deze zijn te herkennen aan onderstaande afbeelding.  
 
Bezoekers kunnen gebruikmaken van het genderinclusieve toilet op C.01.  

Genderneutrale toiletten