icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Invictus Games

Invictus Games

25 april 2022

Van 16 april t/m 22 april 2022 vonden de Invictus Games plaats in het Zuiderpark in Den Haag. Hieraan namen 500 fysiek en/of mentaal gewonde militairen uit 20 verschillende landen deel, in 10 verschillende sporten. Deze editie zou eerst plaatsvinden in 2020, maar was wegens Corona uitgesteld tot 2022. In 2022 is Den Haag ook de Europese sporthoofdstad, wat het extra bijzonder maakte.

Prins Harry is de initiatiefnemer van de Invictus games, die voor het eerst plaatsvonden in 2014. Invictus betekent letterlijk onoverwonnen. Het doel van de games is zorgen voor meer begrip en respect voor de militairen die hun land dienen of gediend hebben. De kracht van sport wordt gebruikt om herstel te stimuleren en revalidatie te ondersteunen. Centraal stonden de deelnemers en hun vrienden en familie.  
 
Den Haag is de vijfde stad waar de Invictus Games gehouden zijn. Anders dan hiervoor, waren tijdens deze editie alle accommodaties en activiteiten op één plek gecentraliseerd; in het Zuiderpark. Dit is zo goed bevallen, dat het de nieuwe standaard is geworden. Tijdens deze editie is ook het gele bankje geïntroduceerd. De bedoeling hiervan is dat overal ter wereld gele bankjes komen te staan, waarop mensen naar elkaar kunnen luisteren.  
 
De editie was een zeer groot succes; met bijna honderdduizend bezoekers!  

Neem ook zeker een kijkje op de website van de Invictus Games