icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
SDG action day at The Hague Humanity Hub

SDG actiedag 2021

24 mei 2022

Voor de jaarlijkse SDG-actiedag organiseerde de Humanity Hub op 25 september een evenement dat in het teken stond van verbinden in een leuke en informele sfeer voor studenten en jonge professionals om actief deel te nemen aan de Sustainable Development Goals (SDG's). Het evenement trok ongeveer 40 deelnemers, wat leidde tot een levendige en boeiende uitwisseling tussen publiek en organisaties.

Samen werken aan een meer vreedzame en rechtvaardige wereld

De eerste spreker, Jeff Handmaker (Associate Professor aan het International Institute of Social Studies) sprak over de focus op afnemende mogelijkheden voor mensen om toegang te krijgen tot het recht en plannen om een Legal Mobilization Centre op te richten; de SDG die hij aanpakt en waarover hij sprak, is SDG 16.

Verder sprak Isi M., de voorzitter van UN Youth Impact, samen met drie collega's over hoe ze werken aan SDG 16 en hoe ze van plan zijn om een grote mural te maken in de stad Den Haag.

Tot slot sprak Somaye Dehban over SDG 17 door haar promotieonderzoek te presenteren.

"In deze presentatie vertelde ik over het waarom achter mijn onderzoek. Ik deelde met het publiek dat ik een droom heb. Ik wil leven in een wereld met persoonlijke keuzevrijheid, gelijke kansen en het vermogen van mensen om te gedijen, die in balans is met de verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het collectieve welzijn." - Somaye Dehban


Nadat de organisaties hun werk presenteerden en hoe zij bijdragen aan de SDG's, was er gelegenheid voor het publiek en de organisaties in een meer informele setting te netwerken. Hierdoor konden aanwezigen aansluiting zoeken bij de activiteiten van de organisaties, en de discussie over SDG's bevorderen.

Wil je meer weten over de SDG Actiedagen en wat er op deze dagen in heel Nederland gebeurde, ga dan naar het programma.