icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Vlaggenparade

SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling

SDG 17 draait om verbinding en benadrukt hoe belangrijk samenwerking is bij het behalen van de SDG's. Duurzame ontwikkeling vereist samenwerking en partnerschap tussen regeringen, bedrijven, burgers en organisaties. Samenwerking op het gebied van wetenschap, technologie en innovatie staat hierbij voorop, net als het uitbreiden van kennis en technologieën.

SDG 17 partnerschappen voor de doelen
Beleid, initiatieven en organisaties

Zo draagt Den Haag bij

De SDG’s bereiken kan en lukt niet in je eentje. Daarom is het belangrijk dat gemeenten, organisaties en bedrijven samenwerken om de doelen te bereiken. In het kader daarvan is de gemeente Den Haag in 2020 een Global Goals Gemeente geworden. De gemeente Den Haag maakt deel uit van de Gemeenten4GlobalGoals campagne van de Vereniging voor Nederlandse Gemeenten (VNG). Dit is een campagne waar inmiddels al meer dan 100 gemeentes in Nederland bij zijn aangesloten en waar gemeentes best practices met elkaar kunnen delen. Op 11 maart 2021 werd Den Haag winnaar tijdens de jaarlijkse Global Goals Gemeenteverkiezing van de VNG in de categorie grensverlegger met de aanpak van 'toegang tot recht'. Alles over dit project is hier te lezen.