icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
SDG bus

SDG Action Days 2022

21 september 2022

De SDG Action Days zijn het Nederlandse evenement over de SDG's. Dit jaar vinden ze plaats van 23 september t/m 27 september. Het thema van dit jaar is ‘Turn it Around’, want het is tijd voor een ommekeer! Ook dit jaar zal de gemeente Den Haag op 23 september de SDG-vlag hijsen in het teken van de SDG Action Days.

In het weekend organiseren alle lokale en regionale partners van SDG Nederland een actiegericht programma op meer dan 25 locaties door heel het land. Ook in Den Haag vinden verschillende evenementen plaats.

Film ‘Duty of Care’ - 23 september in The Humanity Hub

18:30 uur – 22:30 uur
Programma

The Hague Humanity Hub en Movies That Matter draaien de film Duty of Care, geregisseerd door Nic Balthazar. Deze film vertelt het verhaal van advocaat Roger Cox. Hij wordt gevolgd tijdens twee baanbrekende rechtszaken, tegen de Nederlandse overheid en Shell, die een inspiratiebron werden voor klimaatactivisten over de hele wereld.

SDG-stedentrip: de doelen komen naar jou toe - 25 september in het Museon

11:00 uur
Programma

De SDG-bus brengt een bezoek aan het Museon. Daarnaast neemt ook kunstwerk Doppie (van Kai, 9 jaar) plaats in de One Planet Expo. Doppie zorgt op scholen voor bewustwording rondom het plastic probleem. 

RePLAY: leuke SDG-Actiedag voor families - 25 september in het Museon

12:00 uur – 15:30 uur voor kinderen van 8 tot 14 jaar
Programma

Neem je eigen kapotte, versleten of oude speelgoed mee en ontdek aan de hand van de SDG's hoe jij kunt bijdragen aan een leefbare planeet. Er zijn makers aanwezig met kennis van elektronica, mechanica en robotica die kunnen helpen bij het repareren van je speelgoed en het bouwen van je oplossing. Als het niet meer te repareren is, kan er nieuw speelgoed worden gemaakt met onderdelen van kapot speelgoed.

Let op: neem zelf oud of kapot (elektronisch) speelgoed mee!

SDG-spreekuur bij de Planetendokter - 25 & 26 september in het Museon

12:30 uur – 15:30 uur
Programma

Hoe is het met de temperatuur van de aarde? Welke gassen komen er allemaal vrij uit de aarde? En is de aarde nog goed op gewicht? Ontdek het bij de Planetendokter. Ontdek wat jij kunt doen om bij te dragen aan een leefbare en gezonde aarde.