icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Stadslandbouw Den Haag

Stadslandbouw Den Haag

24 juni 2022

Iedereen kent ze wel; de bekende volkstuintjes. Maar wist je dat volkstuintjes niet de enige vorm van stadslandbouw zijn? Zo bestaan er ook buurttuinen, stadsimkers en stadsboerderijen. En dat is goed, want stadslandbouw is namelijk erg goed voor een stad! 

Het zal je niet ontgaan zijn dat mensen tegenwoordig weinig binding met de voedselketen hebben. Omdat producten het hele jaar verkrijgbaar zijn in de supermarkt, weten mensen vaak niet meer welke producten bij welke seizoenen horen. Daarnaast is het door misleidende reclame ook niet altijd meer duidelijk wat gezond is en wat niet. Zelf met voedsel bezig zijn zorgt ervoor dat kennis over je voeding vergroot wordt. Dit leidt vaak tot het maken van gezondere keuzes. Meer mensen gaan daardoor verse en duurzame producten eten. Zo wordt de voedselketen korter en wordt het gebruik van grondstoffen verminderd. 

Naast het feit dat stadslandbouw bijdraagt aan duurzame consumptie en productie zorgt het ook voor meer verbinding tussen de inwoners van een stad. Volkstuintjes, buurttuintjes en stadsboerderijen geven inwoners een gevoel van veiligheid, zekerheid en vergroten de sociale controle in een buurt.

Zoals je ziet draagt stadslandbouw bij aan veel verschillende SDG's, zoals bijvoorbeeld 2, 3, 7, 11, 12 en 13.

Enthousiast geworden en wil je meer weten over stadslandbouw? Neem dan gauw een kijkje op de website voor meer informatie en tips!