icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Leven op het land

SDG 15: Leven op het land

Bossen en ecosystemen beschermen, herstellen en behouden

SDG 15 heeft als doel dat mensen wereldwijd betere zorg dragen voor de planeet. Dat betekent bossen duurzaam beheren, landdegradatie stoppen en omkeren en verlies aan biodiversiteit stoppen. Het bescherm, herstel en behoud van ecosystemen en bossen heeft, naast het tegengaan van woestijnvorming en landdegradatie, prioriteit.

SDG 15 life on the land The Hague
Beleid, initiatieven en organisaties

Zo draagt Den Haag bij

Den Haag is een erg groene stad met bossen, landgoederen, duinen en parken. Den Haag zet zich in om deze groene gebieden, die ruimte bieden aan veel verschillende soorten dieren, planten en bomen, te beschermen. Dat Haagse groen is onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen. Met de website Het Haagse Groen inspireert en ondersteunt de gemeente inwoners van Den Haag om de natuur te beleven, hun woning en leefomgeving te vergroenen en hun leefstijl te verduurzamen.

Initiatieven in Den Haag

Eco Expeditie

De Eco Expeditie door de Haagse stadsnatuur is een wandeling van 5 kilometer waarbij je van ontdekking naar ontdekking wandelt. Hierbij kom je meer te weten over de verrassende natuur van Den Haag. Lees hier meer over de Eco Expeditie

'Schoon, doen we toch gewoon?' campagne

‘Schoon, doen we toch gewoon?’ organiseert acties en campagnes om zoveel mogelijk Haagse burgers te bereiken en voor te lichten. Tijdens de Actie Schone Buurt die twee keer per jaar plaatsvindt ondersteunt, faciliteert en promoot de gemeente lokale opruimacties. Denk hierbij aan het uitdelen van afvalknijpers en het organiseren van activiteiten zoals ploggen (joggen + 'picking up' zwerfafval), suppen of een rondleiding door een boswachter. Lees hier meer over 'Schoon, doen we toch gewoon?'. 

Haagse Honing

Haagse Honing is een kleine bijenhouderij en het uitgangspunt is om ecologisch te tuinieren. Er wordt honing verkocht en ook zaadjes voor bloemen en planten. Lees hier meer over Haagse Honing en Haags Zaad.