icon-envelope icon-phone icon-ruit icon-screen icon-star icon-star-empty icon-star-filled icon-chevron icon-arrow icon-arrow-right icon-arrow-left icon-close icon-play twitter linkedin instagram youtube icon-mail icon-chevron-left icon-chevron-right icon-search icon-download
Waar ben je naar op zoek?
Het plein

SDG 8: Eerlijk werk en economische groei

Inclusieve en duurzame economische groei en waardig werk voor iedereen

SDG 8 richt zich op blijvende, inclusieve en duurzame economische groei. Iedereen moet de kans op waardig werk onder goede werkomstandigheden krijgen. SDG 8 moet ook arbeidsrechten beschermen en voor meer economische productiviteit zorgen. Deze economische groei mag alleen geen negatief effect op het milieu hebben.

SDG 8 Den Haag waardig werk en economische groei
Beleid, initiatieven en organisaties

Zo draagt Den Haag bij

Als Hofstad en stad van vrede en recht kent Den Haag een grote publieke sector met een groot aantal banen. Daarnaast stimuleert de stad innovatieve bedrijven die een positieve impact maken op de maatschappij. De positie van Den Haag tussen universiteitssteden Leiden, Delft en Rotterdam, met het Westland en de vele bruisende campussen in de achtertuin, brengt veel kansen voor bedrijven en talent om elkaar hier te ontmoeten. 

Toch zijn zowel arbeidsmarktkrapte als werkeloosheid in Den Haag een probleem. Door verschillende initiatieven van de Human Capital Agenda Zuid-Holland wordt dit gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt aangepakt.

Initiatieven in Den Haag

Impact City

Het Impact City programma van de gemeente Den Haag is in 2015 opgestart en ondersteunt startups & scale-ups in Den Haag met een sterk aanbod aan diensten (denk hierbij bijvoorbeeld aan toegang tot financiering) en een groot internationaal netwerk. Door deze bedrijvigheid te ondersteunen ontstaan meer banen. Lees hier meer over Impact City.

The Young Digitals

The Young Digitals gelooft in het talent van elke jongere. Zij groeien op in een wereld van digitalisering en sociale media. Hier liggen hun kansen. 

Helaas maken grote groepen jongeren hun opleiding niet af of ze lopen om andere redenen vast in het vinden van een goede baan. Zonder hulp zal de afstand tot de arbeidsmarkt van deze jongeren steeds verder toenemen.

Het is de missie van The Young Digitals om deze jongeren te begeleiden naar een baan als digital marketeer. De jongeren krijgen een kosteloze training aangeboden van 10 weken, waardevolle werkervaring en begeleiding naar een nieuwe werkgever.

Kortom, The Young Digitals biedt nieuwe kansen, van training naar toekomst.

Jongerenpunt 070

Jongerenpunt070 is voor Haagse jongeren tussen 18 en 27 jaar met vragen over toekomst, opleiding en werk. Het doel is om perspectief te creëren op een baan, terug te keren naar de schoolbanken of een combinatie van werken en leren. Lees hier meer over Jongerenpunt070

Den Haag Werkt

Den Haag Werkt helpt inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt aan passend werk. Lees hier meer over Den Haag Werkt.