
SDG 2: Geen honger
Een einde maken aan honger en ondervoeding
SDG 2 richt zich op het beëindigen van honger en ondervoeding en het garanderen van voedselzekerheid. Onder andere door veranderingen in de manier waarop we voedsel produceren, verdelen en consumeren. In 2030 moeten de voedings- en landbouwsector zo veranderd zijn dat ecosystemen niet beschadigd worden voor voedselproductie. Alleen op die manier kunnen we op duurzame wijze honger beëindigen en ervoor te zorgen dat mensen wereldwijd toegang hebben tot gezond eten.

Zo draagt Den Haag bij
De plannen van gemeente Den Haag zijn te lezen in de Haagse Voedselstrategie. De vier pijlers daarin zijn: regionaal aanbod, lokale duurzame ondernemers, voedselinitiatieven uit de wijk en onderwijs. Via het digitale loket Stadslandbouw in Den Haag adviseert en steunt de gemeente de plannen van inwoners en ondernemers voor het verbouwen van duurzaam voedsel. Daarnaast is de Haagse regio, met de Westlandse tuinbouw in de achtertuin, verantwoordelijk voor een groot deel van de productie van groenten en fruit. De tuinders produceren zo efficiënt mogelijk, met zo min mogelijk water en energie.