SDG 2: Geen honger
Een einde maken aan honger en ondervoeding
SDG 2 richt zich op het beëindigen van honger en ondervoeding en het garanderen van voedselzekerheid. Onder andere door veranderingen in de manier waarop we voedsel produceren, verdelen en consumeren. In 2030 moeten de voedings- en landbouwsector zo veranderd zijn dat ecosystemen niet beschadigd worden voor voedselproductie. Alleen op die manier kunnen we op duurzame wijze honger beëindigen en ervoor te zorgen dat mensen wereldwijd toegang hebben tot gezond eten.
Zo draagt Den Haag bij
Den Haag draagt zowel op lokaal als op mondiaal niveau bij aan SDG 2. Nederland is de tweede grootste exporteur van voedsel ter wereld. De Haagse regio, met de Westlandse tuinbouw in de achtertuin, is verantwoordelijk voor een groot deel van de geproduceerde groenten en fruit. Onze tuinders produceren zeer efficiënt, met zo min mogelijk water en energie. De high-tech kassen die hier worden gemaakt, worden wereldwijd gekocht en staan zeer hoog aangeschreven. Daarnaast hebben we in Den Haag een groot aanbod aan (burger)initiatieven zoals Conscious Kitchen, de Haagse Soepbus en Eetbaar Zuiderpark. Zij zorgen ervoor dat inwoners van Den Haag te eten krijgen.